HYVIKSI HAVAITUT MENUT - MENUS

Menu 1. 56,00€
Herkkutattikeittoa, tryffelivoissa paistettua herkkutattia ja sherrykermaa
Cep soup with ceps fried in truffle butter and sherry cream
***
Roseepaistettua sorsanrintaa ja ylikypsää koipea, portviinikastiketta ja peruna- päärynäterriini
Pan fried wild duck breast and slow cooked duck leg with portwine
***
Tarte Tatin omenoista, talon omaa vaniljakermajäätelöä ja suolakinuskia
Tarte tatin, home made vanilla ice cream and salted caramel

Menu 2. 54,00€
Kylmäsavustettua villisikaa, juuriselleri- pähkinäsalaattia ja pähkinäöljyä
Cold smoked wild boar, celery and nut salad with nut oil
***
Paistettua kuhaa, savusimpukkakastiketta, selleripyreetä ja kukkakaalicurrya
Fried pike perch, smoked mussel sauce, celery puree and cauliflower curry
***
Mustaherukka- panna cotta, rosmariinisorbettia ja hillottua mustaherukkaa
Blackcurrant panna cotta, rosemary sorbet and blackcurrant jam

Menu 3. 58,00€
Savustettua ankeriasta, lohenmätiä ja keltuaista
Smoked eel, salmon roe and egg yolk
***
Grillattua naudan sisäfileetä, makeaa chilikastiketta ja mustapapusalsaa
Grilled beef tenderloin, sweet chilisauce and black bean salsa
***
Suklaatrilogia: Suklaamarkiisia, valkosuklaamoussea ja suklaafondant 
Three sorts of chocolate: Chocolate marquise, white chocolate mousse and chocolate fondant

Menu 4. 68,00€
Friteerattua Jukolan juustolan Cheddarjuustoa, salaattia ja vadelmavinaigrettea
Deep fry local Cheddar cheese, salad and rasberry vinegar sauce
***
Herkkutattikeittoa ja sherrykermaa
Cep soup and sherry cream
***
Paistettua poronulkofileetä Inarista ja hirvimakkaraa, riistakastiketta ja paahdettua puikulaperunaa ja porkkanaa
Fried reindeer sirloin from Inari and elk sausage, game sauce and roasted Lappish potatoes with carrots
***
Kermatartaletti, sitruuna- tuorejuustokreemiä ja marinoitua persikkaa
Cream tartalet, lemon cream cheese and marinated peach

Menu 7. 78,00€
Seitsemän ruokalajin maistelumenu / Seven-course tasting- menu
Vain koko pöytäseurueelle / Only the entire party

 

 

ALKURUOKIA - STARTERS 

Herkkutattikeittoa, tryffelivoissa paistettua herkkutattia ja sherrykermaa
Cep soup with ceps fried in truffle butter and sherry cream
13,00 €

Savustettua ankeriasta, lohenmätiä ja keltuaista
Smoked eel, salmon roe and egg yolk
14,00 €

Kylmäsavustettua villisikaa, juuriselleri- pähkinäsalaattia ja pähkinäöljyä
Cold smoked wild boar, celery and nut salad with nut oil
13,00 €

Friteerattua Jukolan juustolan Cheddarjuustoa, salaattia ja vadelmavinaigrette- kastiketta
Deep fry local Cheddar cheese, salad and rasberry vinegar sauce
13,00 €

Peltolan Bluejuusto-punaviinivoilla kuorrutettuja etanoita
Escargots gratinated with blue cheese and red wine butter
13,00 €

PÄÄRUOKIA - MAIN COURSES

Paahdettua munakoisoa, lämmin belugalinssisalaatti ja soija- jugurtti kastiketta (vegaaninen)
Roasted eggplant, warm beluga lentil salad and soya youghurt sauce (vegan)
18,00 €

Paistettua kuhaa, savusimpukkakastiketta, sellerupyreetä ja kukkakaalipaistos
Fried pike perch, smoked mussel sauce, celery puree and cauliflower curry
30,00 €

Roseepaistettua sorsanrintaa ja ylikypsää koipea, portviinikastiketta ja peruna- päärynäterriini
Pan fried wild duck breast and slow cooked duck leg with portwine sauce and potato pear terrine
32,00 €

Grillattua naudan sisäfileetä, makeaa chilikastiketta ja mustapapusalsaa
Grilled beef tenderloin, sweet chilisauce and black bean salsa
33,00 €

Paistettua poronulkofileetä Inarista ja hirvimakkaraa, riistakastiketta ja paahdettua puikulaperunaa & porkkanaa
Fried reindeer sirloin from Inari, elk sausage, game sauce and roasted Lappish potatoes with carrots
40,00 €

 

VÄLIRUOKIA- APPETIZER  HORS-D'OEUVRE

5,00 €

Herkkutattikeittoa ja sherrykermaa
Cep soup and sherry cream

Päivän juustoa lisukkeineen
Piece of cheese

Koivunmahlasorbettia
Sorbet of birch sap

 

 

JÄLKIRUOKIA - DESSERTS 

Tarte Tatin omenoista, talon omaa vaniljakermajäätelöä ja suolakinuskia
Tarte tatin, home made vanilla ice cream and salted caramel
11,50 €

Suklaatrilogia:
Suklaamarkiisia, valkosuklaamoussea ja suklaafondant
Three sorts of chocolate:
Chocolate marquise, white chocolate mousse and chocolate fondant
11,50 €

Mustaherukka- panna cotta, rosmariinisorbettia ja hillottua mustaherukkaa
Blackcurrant panna cotta, rosemary sorbet and blackcurrant jam
11,50 €

Kermatartaletti, sitruuna- tuorejuustokreemiä ja marinoitua persikkaa
Cream tartalet, lemon cream cheese and marinated peach
11,50 €

Pala juustoa lisukkeineen
Piece of cheese with accompaniments
5 €

Kolmea sorttia juustoa lisukkeineen
Three cheese with accompaniments
13 €

 

 

KUOHUVAT / BUBBLES (1/1 & 16cl)
Kuohuviinit / Sparkling 
 
Samppanjat / Champagne              
 
   
   
   

 

VIINIT / WINES (1/1 & 16cl)
Roseviinit 
PradoRey Rosado, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero, Espanja 52,00€
  l

 

Valkoviinit / Whites 
Viinejä on saatavissa laseittain runsas valikoima, kysy lisää ravintolassa. 

 

 

Punaviinit / Reds 

 
   

 

Makeat / Sweet wines 
2012 Beerenauslese Exquisit, Weingut Nittnaus, Burgenland, Itävalta 9,20€/6cl
2011 Maury Vintage, Mas Amiel, Roussillon, Ranska 11,50€/6cl
2010 Banyuls Cornet Rimage, Cave de l’Abbé Rous, Lanquedoc-Roussilon, Ranska 10,20€/6 cl
2010 Moscato d’Asti, Ceretto, Piemonte, Italia 40,00€/37,5cl
2011 Brachetto, Piero Gatti, Piemonte, Italia 44,00€/37,5cl
2011 Dindarello, Maculan, Veneto, Italia 58,00€/37,5cl
Beerenauslese rose, Weingut Nittnaus, Burgenland, Itävalta 57,00€/37,5cl
2004 Röttgen Auslese, Heymann-Löwenstein, Mosel, Saksa 72,00€/37,50cl
2010 Schmitges Riesling Erdener Treppchen Auslese, Andreas Schmitges, Mosel, Saksa  9,80€/6cl
   
2007 Castelnau de Sudurait Sauternes, Bordeaux, Ranska 70,00/37,50cl
2004 Tokaj Aszu 5 puttonyos 2004, Samuel Tinon, Tokaj, Unkari 90,00/75cl
Burmester 10 Years Old Tawny Port, Douro, Portugali 10,10€/6cl
Burmester LBV Port, Douro, Portugali 8,90€/6cl
1989 Burmester Colheita port, Burmester, Douro, Portugali  16,20€/6cl
2010 Casa del inca sherry, Equipo Navazos, Espanja 9,20€/6 cl
NPU Amontillado, Jerez de la Frontera, Espanja 8,00€/6 cl

ROUX AT FACEBOOK

ROUX AT INSTAGRAM